Tuesday, September 30, 2008

Ben de blogger oldum !

hadi hayirlisi. aylar, yillar boyunca epeyce blogu sessiz sessiz takip edip biraz ozenip ben niye yazmiyorum ki diyip en sonunda yazmaya karar verdim. simdi biraz acemisiyim su blog isinin bi sabah olsun tecrubelilerden sorcam nedir ne deildir nasil yapiliyordur diye. ama ben hemen benim gibi bu modanin sonuna yetiseceklere surdan bi kac oneride bulunayim. bi kere bi google mail hesabi lazim, burasi en kolay kismi. blog ismine karar verip bu bloggerin basina oturmak sart ole ha diyince hemen bisi yazamayacaksaniz, benim gibi turkce mi olsun ingilizce mi olsun diye dusunecekseniz en az bi iki saati gozden cikarmaniz lazim o da sadece isim icin. ha diyebilirsiniz ee cikarmissin da nolmus blog turkce, blog ismi ingilizce, url adresi almanca, anca bu kadari oldu.

isin zor kismini hallettim saniyordum ki yazarken farkettim daha hic birsey halletmemisim neyi nasil yazacagima dair hic bir fikrim yok. neyse ki her turk kiz cocugu bu yazma konusunda cekirdekten yetisiyor cok sukur. benim yaslarimda olup da (80 lerde cocuk olanlar) "hatira defteri" olmayan kiz cocugu nerdeyse yoktu, bu defterler hep kalp kadar tertemiz ve bembeyazdi ta ki biz bisiler yazana kadar. sonra anket defterleri vardi icinde hep en sevdigin en sevmedigin sorularinin bulundugu. bu anket defterleri o kadar cok soru sorardi ki elli tane sorudan sonra hoslandigin cocugun adini bile otomatige baglayip yazardin 51. sorunun cevabi olarak. ama zannetmiyorum ki hatira defteri ve anket defteriyle baslayan yazma ( ya da zorunlu yazma) seruvenim beni surekli yazmaya tesvik etsin hatta ole cok etsinki ben o gazla bi master bi de doktora tezi yazmis olayim. Eehh bundan sonra da bloguma yazarim ama sorun su ki nerden baslicam, nasil anlatcam ?

9 comments:

Anonymous said...

efenim bu mubarek bayram gununde acilisi yapilan bu blogun vatana, millete ve kuzey kibris turk cumhuriyetine hayirli olmasini temenni eder, 80 lerde hatira defteri sahibi bu ornek turk kizini gostermis oldugu bu basaridan dolayi tebrik ederim.

Asli A. said...

oh la la, seni burada gormek cok guzel :)
mucksss!

Asli A. said...

bu arada nie 9 ekim?? hem sen nerdesin bakiim??

Anonymous said...

Turkiye'de iyi eglenceler, yeni yazilarini bekliyoruz. Istek aliniyor mu bilmiyorum ama ben isini/sektoru anlatan bir yazi rica ediyorum.
Seyhu

queen of spades said...

tabi canim istek aliniyor. saolsun hele bazi arkadaslar cok ucuk isteklerle geldiler ama herkesi memnun etmeye caliscam. ne de olsa ben sizlerle varim :)

MorKoyun said...

bir kere o basligin altinda yazan maca kizli ibare gibisi sunca yildir kutlar vadisinde bile gorulmedi:)) o kadar etkili ki acilistan sonra hicbisey yazmasan bile olur, cumle, ortami idare eder:) hosgeldin.

Anonymous said...

iyiki bu blogu kurdun fikirlerinden yararlanmak yazilarini okumak istiyorum yazilarinin devamini bekliyorum blogun hayirli olsun

Anonymous said...

bence çooook eğlenicez, çooook :)

Anonymous said...

blouna yaziyazmaya zamanin yok heralde bizi yazilarindan mahrum biraktin