Wednesday, October 1, 2008

Bayram tembeliyim...

seker gibi bi bayram annemin babamin yaninda...su aralar dunya batiyor Turkiye yatiyor gibi bi durum var haberlere bakinca. ben de bu yata yata tatil yapanlardanim, cokca okuyorum epeydir turkce kitap okumaya hasret kalmistim, anne yemegi yiyorum. simdi bu anne yemegi cok onemli bi konu gurbetciler icin. ama niyeyse benim icin anne yemegi dendi mi aklima ilk dusen sey yaprak sarmasidir. hayir niye ilk aklima yaprak sarmasi geliyor bilmiyorum belki kendim sarmadigim icin belki annem coook guzel yaptigi icin belki de butun yurt disinda yasayan turklerin yemek ve turkiye denilince ilk aklina gelen sey yaprak sarmasi oldugu icindir. neyse bu bir anket konusu olsun ben bi yurt disinda yasayanlara/yasamislara sorayim. ya simdi bu yemek konusu iyi bi konuymus ben arada bi donup dolasir yazarim bu konuda hem secenek cok hem de insanin yazdikca yazasi geliyor. bi ara cig kofte konusunu da yazmam lazim o da benim icin tadindan yenmeyenlerden. yasasin yemek yemek :)

azicik da bayramdan bahsedeyim yemek konusunu bi kenara birakip. malum bayram demek ziyaret ve iade-i ziyaret demek. iste bole zamanlarda eger benim ki gibi cok enteresan bi meslek grubundansaniz yillardir ayni sorularla cebellesirken o bi fincan kahve bi fistikli lokum bi dilim baklava bi parca cikolata ve limon kolonyasi burnunuzdan gelir. sole bi canlandirma yapayim ben size misafirlige gidilir ya da misafir gelir nasilsiniz iyimisinizden sonra benzinin fiyatindan ve dogal gaz fiyatindan dert yanilir. gecen sene depo suna doluyordu bu sene suna, nolucak bu benzinin fiyati diye. ben sadece petrol muhendisiyim benzinin fiyati benden sorulmaz ama kimse dinlemez. bi diger soruda eee irakta iranda gaz var petrol var bizde niye yok. yaa ben de yillarca kendime soruyorum su rusyanin ukraynanin kizlari bole guzel boylu poslu sarisin mavi gozluyken turk kizi niye duduk gibi ve kara sacli kara gozlu diye. iste ayni sey, yani orda olan ne zaman bizde oldu ki petrol yok diye dertleniyoruz... sarisinligi mavi gozlulugu nasil genetikle bagdastirip ole bi cevapla tatmin oluyorsak, petrolu de jeolojik yapiyla bagdastirip cevaplamak lazim.. neyse simdi hic girmeyim bole bilimsel konulara.

bu blog yazma isi heyecanli da almanyaya donunce nolur blogun hali bilmiyorum, malum simdi bos gezenin bos kalfasi modunda takiliyorum. ama malesef bu saadet cok uzun surmucek... keske hayat hep bayram olsa...

seker bayraminiz kutlu olsun.

6 comments:

Anonymous said...

Bende bir master yarim doktora yazdim ama suraya iki satir birsey yazamiyorum ... Herhalde normal hayata donup sosyal konulara girebilmek icin doktoranin kalan kismini bitirmek lazim. Malumunuz, gunun 10 saati bilgisayar basinda, maksimum 1 saatini yan odadaki diger sosyalligini yitirmis muhendisle konusmakla gecirince yazacak da konu olmuyor ... Neyse ki maca kizimiz varda modadan, ne giymeli ne almali, hangi topuk moda ( karelerden uzak dur yasli gosterir), hangi sac kremi lazim ki doktora ugruna sacimi supurge ettigim saclarim birer birer dokulmesinleri ogreniyorum da insan icine babam hep der kepaze gibi cikmiyorum !!
Hadi hayirlisi baska kimlerden neler neler ogrenirim burdan !!!

Unknown said...

yaprak sarmasi olmasa hayat cekilir mi?!?!
dogru tespit...

Anonymous said...

Bana gore yazma isi zor is. Bunu internete tasima daha da zor. Neden boyle dusunuyorum? Cunku birkac basarisiz girisimim oldu. Sonunda da hepten vazgectim zaten, bir daha denemem sanirim.

Neyse konu ben degilim sensin. :) Bende olmayan cevher sende var gibi gorunuyor. En azindan konu secme ve bunu isleme tarzin buna isaret ediyor.

SIK kullanilanlarima ekledim. Umarim sen SIK SIK yazarsin, biz de SIK SIK kullaniriz. (hehe, biraz garip bir cumle oldu sanirim)

Hayirli olmasini dilerim.

queen of spades said...

hepinizde var bu cevher, yarin bi gun ben petrol pesinde yollara dusunce bloga nobetci bi kac yazar birakmayi planliyorum. hem herkes icindekini doksun hem de blogun benim elimden cikma siradanligi ortadan kalksin diye. cuneyt seni de olasi yazarlar listesine ekledim bilesin.

diger olasi yazarlar da simdilik firat ve demeter(torpili var babasindan dolayi) ama isteyen herkes yazabilir malum almanyada cok petrol yok bana da ancak yollar gozukuyor...

p.s. nobetci yazarlara hic bir odeme yapilmayacaktir. bilginize...

Anonymous said...

bu iranda ırakda petrol var da bizde neden yok sorularına karşı ben tam aksine iice gaza getirme tekniği uygulamışımdır bugüne kadar. Onlar amerikalılar kapatıyo di mi abi dedikçe bende evet evet aynen öle aslında petrol denizinin ustundeyiz bi bıraksalar bi anda dunyanın en zengin ulkesi olcaz ama istemiyolar hocam. Açılan bütün kuyulara civa (lan o civanın 1 varili kaç para biliyonmu sen dana diyemiyosunuz tabii) çimento vesaire batıp kapattırıyolar yoksa bi bize bıraksalar şimdiye ohooo diyom ondan sonra daha bişey sormuyolar. Ama senin bu ukraynalı kız anlatımı da güzelmiş bi daha bi teyze bana bunu sorarsa aynen senin yaptığın şekilde cevap verecem. Adamların butun kızları guzel bize komşu oldukları halde sen neden böle kızlar yumurtlayamıyon dicem kapak olacak.
Afferin sana kız ii akıl ettin bunu.

Anonymous said...

Ukraynalı ve Rus kızlar güzel de onlar da yaşlanınca çok kötü oluyo ama, yüzüne bakılmıyo... (bok atıcaz ya, ya yerlerse?)